Muista näkyä pimeällä!

Muista näkyä pimeällä!

Syksy on jo täällä, kaikessa kauneudessaan päivällä ja synkkyydessään iltaisin. Pimeällä autolla ajaessa saa tosissaan tiirailla varsinkin valtateillä ympäristöään, että näkyykö hirviä tai muita metsän eläimiä liikenteessä ja että ne eivät juuri omalle kohdalla hypähdä. Allekirjoittaneella on hyvinkin monta omakohtaista kokemusta lähelläpiti tilanteista metsäneläinten kanssa, niin autolla kuin lenkilläkin, kun taajaman ulkopuolella asutaan. 

Varsinkin kaupungissa autoillessa joutuu olemaan kieli keskellä suuta ja katselemaan tarkkaan ympärilleen, koska valitettavan vähän edelleen koirilla käytetään heijastimia. Koirille on kuitenkin tarjolla hyvin erilaisia vaihtoehtoja näkyvyyteen pimeällä. On heijastinliivejä, pannoissa ja valjaissa on heijastimet integroituina ja näiden lisäksi on vielä erillisiä huomiovaloja, joista valopannat ovat kasvattaneet vuosi vuodelta suosiotaan. 

 Valinnanvaraa siis on, jotta koirasi näkyy pimeässä hyvin kanssakulkijoille. Se on myöskin toisten huomioimista, että tehdään itsemme ja koiraystävämme muillekkin näkyviksi :)

Huomioidaan siis muut ympärillä liikkuvat ja ollaan näkyvinä liikenteessä! 

SUBHEADING

Blog posts